#1 2008-03-16 21:44:36

szu

Uczestnik

2688222

integracja na forum :P

Cze¶æ!!!

Widzê, ¿e przypad³o mi w zaszczycie "rozdziewiczenie" tego forum... Mam propozycjê: Co powiecie na wymianê pogl±dów, informacji o sobie, o tym czym siê zajmujemy itp.itd. Wydaje mi siê bowiem, ¿e powodem dla którego wielu z nas postanowi³o wzi±¶æ udzia³ w JKD by³a obok niew±tpliwych zalet edukacyjnych mo¿liwo¶æ poznania wielu bardzo ciekawych ludzi o podobnych zainteresowaniach i planach na przysz³o¶æ. To co zaczynamy integracjê na forum???

Pawe³ Szulewski
Krk

#2 2008-03-17 12:31:20

mae_west

Uczestnik

Re: integracja na forum :P

Witam wszystkich serdecznie :)

Gor±co popieram pomys³ integracji na forum, czêstotliwo¶æ zjazdów i liczba uczestników niestety nie sprzyjaj± bli¿szemu poznawaniu siê, wiêc nasza szansa w tym oto forum.
Czas na krótk± autoprezentacjê, wiêc od 3 lat zg³êbiam tajniki stosunków miêdzynarodowych na Uniwersytecie Jagielloñskim, a od pocz±tku tego roku mam okazjê wiedzê teoretyczn± wykorzystywaæ w praktyce - pomagaj±c w prowadzeniu biura senatorskiego.
Poza tym uwielbiam teatr, sztukê (w szczególno¶ci wizje surrealistów >Dali<), a od czasu do czasu lubiê podnie¶æ sobie poziom adrenaliny i np. skoczyæ na bungee :D

PS: Pawle Twoja propozycja jest bardzo trafna, ale chyba czas na kilka zdañ o Tobie :)

Ania Pandel
Krk

#3 2008-03-17 16:18:46

sonia

Uczestnik

691155

witam!

koncepcja jak najbardziej trafiona! i zgadzam sie-decydujac sie na udzial w JKD takze kierowalam sie opiniami osob ktore braly udzial w I edycji i ktore bardzo chwalily sobie nie tyle doze aplikowanej wiedzy ale takze mozliwosc poznania bardzo interesujacyh ludzi!

Obecnie studiuje na 4 roku rosjoznawstwa i 1 amerykanistyki UJ, st±d tez moje zainteresowania s± zaiste baaardzo szerokie i dosc dialektyczno-schizofreniczne :-)) Pochodze z Krosna, Krakow ukochalam przede wszystkim za "artystowski" klimat i spectrum atrakcji kulturalnych (mam na mysli zwlaszcza teatr, ktory uwielbiam, i musical, ktorego na razie w Krk brak, a przynajmniej w takim zakresie w jakim bym sobie tego zyczyla-coz, Chorzow czy Warszawa nie tak znowu daleko:-)) poza tym lubie jêzyki, moim marzeniem jest nauka fiñskiego, ale moje poszukiwania finskiego lektora w Krk na razie spe³zly na niczym. Interesuje mnie rowniez problematyka praw czlowieka, co zreszta staram sie zg³êbiac przy okazji organizowania roznych akcji krakowskiej grupy Amnesty International do ktorej naleze.

pozdrawiam serdecznie i do mi³ego zobaczenia!
Sylwia Zajdel

Ostatnio edytowany przez sonia (2008-03-17 16:21:49)

#4 2008-03-17 17:40:03

Krzemia

Uczestnik

Widzê, ¿e topic zosta³ zdominowany przez Krakowiaków ;p

Postanawiam prze³amaæ tê tendencjê ;)

Nazywam sie £ukasz i jestem studentem II roku Europeistyki na UW. Czê¶æ osób pozna³o mnie pewnie na imprezie w pokoju w akademiku, z tego miejsca bardzo je pozdrawiam !! Tak poza tym to dzia³am w samorz±dzie UW i Fundacji Odpowiedzialno¶æ Obywatelska (www.odpowiedzialnosc.org). I równie¿ wyra¿am szczere chêci poznania ciekawych osób !

Pozdrawiam wszystkich z JKD i CMD

PS Mam nadzieje, ze nastepnym razem wiecej osob wybierze sie na integeracjê i bedzie jakies milsze miesce (bo Bledne Kolo w opinii wielu osób mi³ym nie bylo)

#5 2008-03-17 18:06:12

sonia

Uczestnik

691155

no tak, ja zaniedbalam sprawe ("przedkladajac" nad integracje nocne rozmowy ze szklarzem-wypadki chodz± po ludziach:-)) i nie bylam w B³êdnym ale widze, ze (niestety) nie ma czego zalowac! mysle ze nastepnym razem pomyslimy o jakims fajniejszym miejscu, aha i mam nadzieje ze sie jakies podzialy nie zrobia na przyjezdnych i "tutejszych: :-)) z racji tego ze jestescie rozlokowani w naszych cudownych akademikach i macie wiecej wolnego czasu dla siebie i  na nocne rozmowy "mlodopolskiej dyplomacji" :-))

Ostatnio edytowany przez sonia (2008-03-17 18:07:38)

#6 2008-03-18 00:23:28

szu

Uczestnik

2688222

Czuje siê wywo³any do odpowiedzi przez Aniê, wiêc teraz co¶ o mnie :P Chocia¿ nigdy nie by³em dobry w te klocki zwane kilka s³ów o sobie...

Jestem studentem I roku prawa na UJ. Lubiê dobr± ksi±¿kê - ubóstwiam R.Kapu¶ciñskiego, teatr - chocia¿ niestety nie mam na niego czasu, filmy daj±ce do my¶lenia - ostatnio po raz "n-ty" ogl±da³em "Wiernego ogrodnika" i jak zawsze zrobi³ na mnie piorunuj±ce wra¿enie... Ponadto jetem osob±, która musi byæ w ci±g³ym ruchu. Lubiê podró¿e, fascynuj± mnie kultury obce etc. Ostatnio anga¿uje siê do¶æ mocno w prace Europejskiego Stowarzyszenia Studentów Prawa ELSA Kraków (pewnie do czê¶ci z Was zd±¿y³em pomarudziæ na ostatnim zje¼dzie jaki jestem niewyspany i zabiegany w³a¶nie przez ELSA). Sporadycznie mo¿ecie te¿ zobaczyæ moj± osobê w programie "M³odzie¿ kontra..." - chocia¿ poziom debaty politycznej w Polsce mnie skutecznie zniechêca od takiego zaanga¿owania...

Pozdrowienia 4all!!!
Pawe³

PS.
Popieram obawy Krzemia ¿eby¶my nie podzielili siê na jaki¶ "buców krakowskich" i "obcych"...
Dlatego gor±co zachêcam WSZYSTKICH uczestników JKD i cz³onków CMD (tak, tak... z Wami te¿ siê chcemy pointegrowaæ) do zamieszczenia postów!

#7 2008-03-18 07:48:08

sonia

Uczestnik

691155

hmm widze ¿e teatr nas moze pol±czyc! :-)) viva TEATR!!

Pawle! z pewn± tak± nie¶mialosci± zauwa¿yæ chcê, i¿ przypisujesz moje obawy Lukaszowi! (chociaz mysle ze to moga byc rownie dobrze jego obawy :-))

#8 2008-03-18 08:06:53

LAO_CMD

Zarz±dca

na 2 zje¼dzie planowana jest impreza w stylu Bollywood w wiêkszym lokalu :)
zafascynowanych t± tematyk± zachêcamy do wziêcia specjalnych ubran na tego typu imprezê.
bêdzie pokaz tañca, malowanie tatua¿y z henny i muzyka bollywoodzka :)

pzdr :)

#9 2008-03-18 18:23:57

ksiuniatu

Uczestnik

Hm...kilka s³ów o sobie...No wiêc nazywam siê Kasia i mam 20 (no dobra, prawie 21) lat :P Jestem na drugim roku arabistyki UW i interesujê siê imprezami :D W B³êdnym Kole nie by³am bo ...có¿ jako¶ tak wysz³o, ale obiecujê tym razem siê pojawiæ, chocia¿ nie nocujê w akademikach tylko u znajomych, którzy mnie zreszt± z jedynej s³usznej (znaczy wiod±cej do ko³a) drogi zwiedli:) pozdrawiam WSZYTSKICH tak samo (ale tych z Kielc szczególnie :D)

#10 2008-03-19 20:40:43

Buzz

Uczestnik

3138161

Student 2 roku SM w trybie zaocznym na UWr. 2 zjazdy pokrywaj± mi siê z JKD, ale postanowi³em zrezygnowaæ z 2 zjazdów na Uniwersytecie na rzecz JKD - niezapomnianej (mam nadziejê) przygody :)
         Wiek - m³ody ch³opak ze mnie ;)
         Zainteresowania : zagraniczna scena polityczna, energetyka (w tym bezpieczeñstwo), motoryzacja, sporty si³owe.
        Plan: ¶lub, rodzina, rozpoczêcie drugiego fakultetu (prawdopodobnie filologia, a jaka to przysz³o¶æ poka¿e), hmmm... z top 3 to te g³ówne :)
        Mam nadzieje, ze uda mi sie poznac wiekszosc uczestnikow, bo Ci, ktorych poznalem, sa zapowiedzia nawiazania ciekawych znajomosci, Pozdrawiam :)

#11 2008-03-20 09:28:35

sonia

Uczestnik

691155

Buzz nie przedstawile¶ siê!! a wiêc ¶lub i rodzina na piedestale :-)) zacnie, w sumie te¿ moglabym od tego zacz±æ stratyfikowanie wszelakich swych ¿yciowych planow bo przecie¿ tak zwana "kariera" swoj± drog±, a udane ¿ycie osobiste swoj±..:-))

pozdrawiam i pogodnych ¦wi±t (nie-zimowych) ¿yczê!
Sylwia

#12 2008-03-20 20:33:31

Buzz

Uczestnik

3138161

Dla sprostowania nazywam siê Mateusz N. :)  Pozdrawiam

#13 2008-03-22 00:01:20

nina.mocior

Uczestnik

5709061
SkÄ…d: Warszawa

Swieta beda jak najbardziej zimowe:)mam nadzieje ze moje obawy sie nie potwierdza:)no ale kurczaczki w sniegu tez slodko wygladaja:)
no ja nie moge zniesc ze te cudasne zjawisko informatyczne zwane forum znalazlam dopiero teraz:):):):)
a teraz pomijajc te slodkie zwierzatka..kilka slow o mnie:)postaram sie napisac wiecej:):)
Nazywam sie Nina i pochodze z Lubelszczyzny a studiuje na UW na pierwszym roku:)jeszcze mloda nawet jestem ale zapalona i pelna coraz to pojawiajacych sie zajawek:)naukowych oczywiscie:)pomijajac kryzys mojego kierunku (oj niestety juz po pierwszym semestrze...:>) ...dodam tylko ze jest nuudddny......
first of all, w moim przypadku wyjazdy razem odpadaja bo zawsze mam jakas impreze i wyzwanie naukowe w poludnowych rejonach kraju i bede jezdzic juz w srode wieczorem..ale imprezy jak najbardziej:)nie zamawialam noclegow aczkolwiek jakis nocleg przy okazji juz zrelacjonowanej formy integracji by sie znalazl:)tam gdzies miedzy wami:):)licze na propozycje:):):)

#14 2008-03-22 00:17:34

nina.mocior

Uczestnik

5709061

a teraz co robie...od razu musze sie pochwalic ze mam czas na sen:):)
najbardziej na swiece kreci mnie przelamywanie stereotypow dotyczacych miedzynarodowej sytuacji spoleczno-politycznej.czasami lubie sobie jakas powazna lekturke czytac do dpoduchy.uwielbiam problematyke przestepczosci zorganizowanej i prawodawstwo europejskie,uwodzi mnie urok zapominanego juz za sprawa ETS Miedzynarodowego Trybunalu Sprawiedliwosci.no i spory terytorialne tudziez inne bolaczki prawa miedzynarodowego i traktatow:)jezdze na konferencje i publikuje torche, wspolpracuje z Polska Fundacja im. Roberta Schumana przy organizacji konferencji Parlement Europejski +/-50. ale poza nia zajmuje sie innymi konferencjami aktywniej niz tylko bezreferatowe uczestnictwo.i przelamuje stereotypy dotyczace Polakow i innych materii problematycznych:)JKD...bo wiedzialam ze znowu poznam nowych ludzi:)no i tematyka ciekawa, a forma bardzo praktyczna i wciagajaca:)heh poza tym chcialam w koncu miec powod zeby przyjechac do Krakowa...wstyd:):):):):)no ale w porownaniu do stolicy.....wymieka:):):)

#15 2008-03-22 00:23:09

nina.mocior

Uczestnik

5709061

no ja juz koncze powoli bo sie rozszalalam:)
jesli chodzi o sztuke to kreci mnie uzytkowa sztuka wspolczesna:)fenomen:)
w wolnym czasie (ktorego nei mam:)) poszukuje mezczyzny,na razie wszyscy wymiekaja bo baaardzo duzo gadam a jak juz nie mowie to za tym tesknia i narzekaja ze nie mam czasu dla nich.no i tak juz bywa:):)z charakteru-uparta,ambitna,wytrwale dazaca do celu pragmatyczna pedantka:):)tylko ciiiiiicho ze sie przyznalam:):):):):)

Stopka forum

RSS